Je bent hier:

Met precies de juiste verfsystemen

Natlakken is een van de meest toegepaste methodes om metaal en andere materialen van een of meer mooie gladde, beschermende laklagen te voorzien. Bij deze methode maken we gebruik van speciale, op elkaar afgestemde ‘verfsystemen’ met verschillende natlakcoatings die elk over andere eigenschappen beschikken, afhankelijk van de ondergrond en het gewenste effect. Zo kan de ene laag zorgen voor de hechting van de overige verflagen en de andere voor de gewenste weerstand tegen de elementen.

Lees meer

Over het algemeen zijn deze verfsystemen bedoeld om onderhoud van het materiaal zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken (door een goede conservering van het betreffende materiaal, kan men het onderhoud langer uitstellen). Veelgebruikte natlakken zijn, onder andere, luchtdrogende lakken (die zonder toevoeging van een verharder-component uitharden), meercomponenten lakken (die door een chemische reactie tussen de componenten uitharden) en moffel lakken (die onder invloed van een relatief hoge temperatuur drogen en hard worden).

GOED OM TE WETEN

Voordat we een voorwerp kunnen natlakken, moet het worden gereinigd. Dit doen we door het materiaal te stralen, schuren en te ontvetten. Deze voorbereiding is noodzakelijk om een goede hechting van de lak(ken) op het metaal te verkrijgen.
Uw materiaal kunnen we in alle RAL-kleuren, zowel mat als glanzend poedercoaten en natlakken, bovendien is het mogelijk om de coatings van een speciale textuur te voorzien.
Uw materiaal kan voorzien worden van een hittebestendige laklaag via zowel een poedercoating- als een natlakbehandeling.
We kunnen al uw materiaal ook voorzien van een brandwerende coating.
Afmetingen cabine: 10500 x 3800 x 3000 (max. 1000 kilo per product)

De voor- en nadelen van Natlakken

voor-en-nadelen-vinkje

Alle kleuren en afwerkingen mogelijk

voor-en-nadelen-vinkje

Hitte bestendig / brandwerend mogelijk

voor-en-nadelen-kruisje

Langere droogtijden

Meer informatie

Meer weten over het Centrum
voor Verduurzamen of een andere
oppervlaktebehandeling?

Vragen?

We helpen je graag verder! Bel 040-2553858, mail naar info@derunmetaalcoating.nl of ga naar de contactpagina.